Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Till dig som ska bjuda in

pngwing.com (31).png
Då var det din tur ...

Grattis! Det är din tur att planera för och bjuda in till er nästa lokala samverkansträff! Det kanske inte känns som något att gratulera till just nu, men bara lugn på den här sidan hittar du allt du behöver för en lyckad lokal samverkansträff.

Det här behöver du göra:

 1. Identifiera vilka som ska bjudas in om ni inte redan har en färdig sändlista. Skicka inbjudan till chefer i de lokala samverkande vårdverksamheterna; t ex hemsjukvården, ambulansen, vårdcentraler.
 2. Fundera över punkter till agendan. Använd gärna vårt förslag nedan.
 3. Fundera över om ni vill passa på att ha ett gemensamt informationstillfälle eller mindre utbildning tillsammans i samband med mötet och vad som i så fall behöver förberedas inför det. 

Förslag till agenda

 1. Presentationsrunda
  Börja mötet med en presentationsrunda, oavsett om mötet sker digitalt eller fysiskt. Presentationsrundan kan ske enkelt genom att deltagarna säger sitt namn och organsiation eller så kan ni använda en faciliteringsmetod för in-checkning, finns flera sidor med förslag på metoder om man googlar. 
 2. Aktuellt – vad händer i respektive verksamhet just nu? Pågår något runt om oss som påverkar?
  Låt varje verksamhet berätta om vad som är på gång hos dem just nu. Fundera tillsammans om det är något runt om er som påverkar och hur det påverkar, kan vara globala eller nationella faktorer så väl som förändringar i regionala eller helt lokala förhållanden som påverkar er verksamhet och er samverkan.
 3. Hur fungerar samverkan hos oss?
  - Titta på statistik över samverkansuppdrag lokalt
  - Vad har fungerat bra och vad kunde fungerat bättre?
  Den här punkten kan inledas med statistik över de samverkansuppdrag som utförts i ert område. Kontakta therese.s.aronsson@vgregion.se för att få aktuella lokala siffror. 
  I steg två pratar ni om de uppdrag som utförts. Fungerade det optimalt eller kunde det fungerat ännu bättre?
 4. Hur kan vi samverka mer?
  - Diskussion kring konkreta exempel när vi kan ta hjälp av varandra.
  under den här punkten tänker ni framåt. Vilka fler situationer och patientfall kan ni tänka ut där ni skulle kunna be varandra om samverkansuppdrag? Hur kan ni tillsammans skapa en så nära och trygg vård för era invånare som möjligt?
 5. Eventuell föreläsning/mini-utbildning
  Om ni har möjlighet är de lokala samverkansträffarna en fin möjlighet att fördjupa er tillsammans i något ämne. Det kan vara information om något ämne som någon i er verksamhet håller i, en inbjuden föreläsare från någon annan verksamhet eller kanske en gemensam utbildning i ett ämne som rör alla era verksamheter. Titta i listan nedan för tips. 
 6. Fundera över gemensam samverkansaktivitet
  En gemensam aktivitet (tex föreläsning eller teambildningsaktivitet) kan sökas av två eller flera verksamheter tillsammans. Planera gärna under lokal samverkansträff en aktivitet som ni kan söka stöd för. 
 7. Kom gemensamt överens om datum för nästa möte och vem som ska kalla
  Den här punkten är viktig! Om inte era lokala samverkansträffar ska rinna ut i sanden vill det till att ni i slutet av första träffen direkt bokar datum och ansvarig person för nästa träff.

Till din hjälp under mötet kan du anpassa och använda den här ppt-presentationen (tips - om du inte ser filen kan du leta bland dina hämtade filer på datorn.)

Förslag till den eventuella punkten föreläsning/mini-utbildning

 


Senast uppdaterad: 2022-10-05 17:31