Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

HLR

Utbildning i HLR för insatspersonal eller S-HLR

Varje kommun som utför IVPA-uppdrag ska ha tillgång till egna HLR-instruktörer i hemsjukvården, målet är att det ska finnas två instruktörer i varje kommun. Tidigare har instruktörerna varit utbildade i HLR för insatspersonal, men successivt utbildas numera instruktörerna till S-HLR instruktörer – HLR för sjukvårdspersonal. Samverkande sjukvård anordnar instruktörsutbildningar kontinuerligt.

HLR-instruktörer ska hålla årliga repetitionsutbildning för sina kollegor, utbilda nyanställda kommunsjuksköterskor och uppdatera sina kollegor om förändringar. Instruktörerna håller sig uppdaterade genom att regelbundet besöka HLR rådets webb: www.hlr.nu

Samverkande sjukvård arrangerar varje höst en nätverksträff för kommunernas HLR-instruktörer. Syftet med nätverksträffarna är att instruktörer ska få möjlighet att öva på hur man lägger upp och håller scenarioövningar samt träffa och diskutera med kollegor från andra kommuner med samma uppdrag.


Senast uppdaterad: 2022-11-14 10:11