Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Syrgas

Ny rutin från 1 april 2019 för beställning av syrgasflaskor i Samverkande sjukvård

Syfte: Att med hjälp av denna rutin säkerställa att beställning av syrgasflaskor 3 liter LIV görs på ett säkert sätt av hemsjukvård i kommuner som arbetar med IVPA-uppdrag i Samverkande sjukvård.

Omfattning: Hemsjukvård som arbetar med IVPA uppdrag i Samverkande sjukvård. Åmål, Bengtsfors, Tanum, Dals–Ed, Mellerud, Strömstad, Sotenäs, Orust, Lilla Edet, Färgelanda, Munkedal och Lysekil

Ansvar: Samverkande sjukvård

Rutin:

  1. Hemsjukvårdens sjuksköterska skall i Munkedal, Tanum, Åmål, Bengtsfors, Dals–Ed, Mellerud, Strömstad, Sotenäs, Orust och Lysekil kontakta lokal ambulansstation per telefon och göra upp om byte av flaskor, se kontaktlistor på samverkandesjukvard.se.
  2. Färgelanda och Lilla Edet skall ringa Singel Responder som är i drift mellan klockan 11-21 alla dagar, se kontaktlistor på Samverkande sjukvard.se
  3. OM syrgasen tar slut i alla de utrustningar som hemsjukvården i Färgelanda och Lilla Edet har på den tiden då inte Singel Responder är i drift ( kl 21 – 11)  så kan ett byte göras på plats med ambulansen så tom 3 liter syrgasflaska byts mot deras 3 liter flaska.
  4. Inga förråd på syrgasflaskor på hemsjukvårdens kontor.
  5. Inga tomma syrgasflaskor på hemsjukvårdens kontor.

Byte LIV-syrgasflaskor

Inom ambulansverksamheten och Samverkande sjukvård byter vi ut alla stålflaskor till LIV-syrgasflaskor (Linde Integrated Valve - mobilt system för administration av medicinsk oxygen aga. I Samverkande sjukvård använder vi 3 litersflaskor.

Länk till bruksanvisning

Länk till kortinstruktion


Senast uppdaterad: 2018-11-26 10:39