Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Syrgas

Ny rutin från 1 april 2019 för beställning av syrgasflaskor i Samverkande sjukvård

Syfte: Att med hjälp av denna rutin säkerställa att beställning av syrgasflaskor 3 liter LIV görs på ett säkert sätt av kommunal primärvård i kommuner som arbetar med IVPA-uppdrag i Samverkande sjukvård.

Omfattning: Kommunal primärvård som arbetar med IVPA-uppdrag i Samverkande sjukvård. Åmål, Bengtsfors, Tanum, Dals–Ed, Mellerud, Strömstad, Sotenäs, Orust, Lilla Edet, Färgelanda, Munkedal och Lysekil

Ansvar: Samverkande sjukvård

Rutin:

  1. Kommunal primärvårds sjuksköterska skall i Munkedal, Tanum, Åmål, Bengtsfors, Dals–Ed, Mellerud, Strömstad, Sotenäs, Orust och Lysekil kontakta lokal ambulansstation per telefon och göra upp om byte av flaskor, se kontaktlistor på samverkandesjukvard.se.
  2. Färgelanda och Lilla Edet skall ringa bedömningsbilsenhet som är i drift mellan klockan 11-21 alla dagar, se kontaktlistor på Samverkande sjukvard.se
  3. OM syrgasen tar slut i alla de utrustningar som kommunal primärvård i Färgelanda och Lilla Edet har på den tiden då inte bedömningsbilsenhet är i drift ( kl 21 – 11)  så kan ett byte göras på plats med ambulansen så tom 3 liter syrgasflaska byts mot deras 3 liter flaska.
  4. Inga förråd på syrgasflaskor på kommunal primärvårds kontor.
  5. Inga tomma syrgasflaskor på kommunal primärvårds kontor.

Byte LIV-syrgasflaskor

Inom ambulansverksamheten och Samverkande sjukvård byter vi ut alla stålflaskor till LIV-syrgasflaskor (Linde Integrated Valve - mobilt system för administration av medicinsk oxygen aga. I Samverkande sjukvård använder vi 3 litersflaskor.

Länk till bruksanvisning

Länk till kortinstruktion


Senast uppdaterad: 2023-11-29 14:10