Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Samverkande sjukvård har utsett coacher med särskilt ansvar för Samverkande sjukvårds frågor i de olika verksamheterna. 

Grunderna inom Samverkande sjukvård är de fyra uppdragsformerna 1177-uppdrag, Assistansuppdrag och IVPA-uppdrag.  Coacherna i varje verksamhet ansvarar för att nya medarbetare får kunskap och kännedom om grunderna inom Samverkande sjukvård. Coacherna ansvarar för att nya medarbetare känner till uppdragsformerna och vad de innebär för den egna verksamheten. Coacherna ser också till att nya medarbetare får information om praktiska frågor som hur uppdragsblanketten fylls i, var man hittar kontaktuppgifter till andra verksamheter samt interna rutiner och riktlinjer på den egna arbetsplatsen.

En av grundstenarna för samverkan är förståelse för och viss kännedom om varandras verksamheter. Därför välkomnas medarbetarna att auskultera hos varandras verksamheter.

Utbildning i behandlingsriktlinjerna samt HLR-utbildning hålls löpande.

När sjuksköterskor inom kommunal hälso- och sjukvård är ute på IVPA-uppdrag är det delar av ambulanssjukvårdens behandlingsriktlinjer som ska följas.

Utbildning i behandlingsriktlinjer hålls av instruktör inom ambulanssjukvården.

Behandlingsriktlinjer Samverkande sjukvård

Webbutbildning HLR-teknik

HLR-rådet


Senast uppdaterad: 2024-04-26 14:50