Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lokal samverkan

pngwing.com (25).png
Att lära känna varandra är grunden

Samverkan enligt Samverkande sjukvårds modell bygger på att en enskild individ fattar beslut om att vända sig till en kollega i en annan verksamhet för att på bästa sätt lösa en situation för en patient. Att lära känna varandra och varandras verksamheter är därför av stor vikt för att den här modellen ska fungera optimalt.

Att lära känna varandras verksamheter och få ta del av varandras arbetsvardag ger helt enkelt bättre förutsättningar för god samverkan.

Stöttning från Samverkande sjukvård

Samverkande sjukvård försöker på olika sätt stötta verksamheterna i att lära känna varandra både på individ- och verksamhetsnivå och öka den lokala samverkan. 

 • Auskultationsprogram
  Medarbetare i samverkande verksamheter erbjuds möjlighet till auskultation, bredvidgång, i andra samverkande verksamheter. Samverkande sjukvård har tagit fram ett auskultationskort där medarbetare kan notera vilka verksamheter de auskulterat i och när. Beroende på antal verksamheter man auskulterat i kan man uppnå guld, silver eller bronsnivå. All auskultation sker efter överenskommelse med egen chef samt chef i verksmahet där auskultationen ska genomföras. 
 • Instagramvärdar
  Alla samverkande verksamheter ges möjlighet att visa upp och berätta om sin verksamhet på Samverkande sjukvårds instagramkonto under valfri vecka. Vill du och din verksamhet vara instagramvärdar? Kontakta maria.e.klingberg@vgregion.se 
 • Lokala samverkansträffar
  Samverkan sker lokalt och det är därför mycket viktigt att medarbetare och chefer i vårdverksamheter på en geografisk ort får möjlighet att träffas, diskutera och lära känna varandra djupare. Här kan ni få förslag på upplägg av en lokal samverkansträff. 
 • Samverkansstöd
  Har ni en idé på något ni vill göra lokalt som skulle gynna er gemensamma samverkan? Kanske en mindre föreläsning eller utbildning tillsammans med kollegorna i andra verksamheter. Samverkande sjukvård erbjuder ett stöd i form av ekonomiskt bidrag och administrativ hjälp. Läs mer och ansök här.

Senast uppdaterad: 2023-09-27 14:12