Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Lokala samverkansträffar

pngwing.com (80).png
Varför?

Att lära av varandra och att dra nytta av den samlade kunskapen och kompetensen som finns tillgänglig är att nyttja den samlade sjukvårdsresursen på bästa sätt.

När och hur?

Vi föreslår att ni har som mål att arrangera lokala samverkansträffar minst två gånger varje år.

Samverkansträffarna kan ske digitalt eller fysiskt. Just när man är i uppstartsfas och ska börja lära känna varandra bättre förespråkas ofta fysiska möten. Men har man ingen möjlighet till fysiska möten eller att väldigt få skulle ha möjlighet att delta så är det bättre med digitala.

Vem?

De lokala samverkansträffarna är till för medarbetare och chefer i de lokala vårdverksamheterna, d vs hemsjukvården, ambulansen, vårdcentraler med flera.

Ansvar?

Vem ska bjuda in och vem ska hålla i mötet?
Det har visat sig framgångsrikt i några av våra kommuner att varva ansvaret för att bjuda in mellan cheferna i de olika verksamheterna. Har man fysiska möten ger det också mervärde om man varvar mötesplatsen mellan de olika verksamheterna.

Är det din tur att bjuda in till och hålla i nästa lokala samverkansträff? Kika då här för tips, idéer och inspiration inför ert möte.

 


Senast uppdaterad: 2022-04-19 10:47