Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverksträff -scenarioövningar

Övning ger trygghet och färdighet

En gång om året anordnar Samverkande sjukvård en nätverksträff för D-HLR instruktörer från kommuner som utför IVPA-uppdrag. Vid Nätverksträffar tränar vi på att leda en scenarioövning i IVPA-uppdrag. Vi övar även på att fylla i akutjournalen och rapportera enligt SBAR. Målet är att deltagarna ska bli trygga i att en gång om året hålla i scenarioövningar i sina egna verksamheter, så att alla sjuksköterskor får möjlighet till praktisk övning.

Material som kan skrivas ut för att skapa en egen pärm för scenarioövningar på varje verksamhet:

Försättsblad scenarioövningar
Instruktioner scenarioövningar
Flödesschema för klinisk undersökning
Scenarioövning 1 Bröstsmärta
Scenarioövning 2 Anafylaxi
Scenarioövning 3 KOL
Scenarioövning 4 Kramper
Scenarioövning 5 Intoxikation

___________________________________________________________________________

Coronapandemi - scenarioövningar

Det är viktigt att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronavirus under scenarioövning. Det är även viktigt att ni stämmer av i er egen verksamhet vad som gäller för fysiska träffar och scenarioövning just hos er, och anpassar scenarioövningen utifrån det. 

Svenska rådet för hjärt-lungräddning har tagit fram rekommendationer och tips för säker utbildning i hjärt- lungräddning inom hälso- och sjukvården under pandemin, dessa kan vara till god hjälp vid planering av scenarioövningar och finns att ta del av på www.hlr.nu

____________________________________________________________________________________

Film - hur håller man i en scenarioövning? 

Film - genomgång flödesschema för klinisk undersökning


Senast uppdaterad: 2022-01-20 10:21