Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nätverksträff -scenarioövningar

Övning ger trygghet och färdighet

En gång om året anordnar Samverkande sjukvård en nätverksträff för HLR instruktörer från kommuner som utför IVPA-uppdrag. Vid Nätverksträffar tränar vi på att leda en scenarioövning i IVPA-uppdrag. Vi övar även på att fylla i akutjournalen och rapportera enligt SBAR. Målet är att deltagarna ska bli trygga i att en gång om året hålla i scenarioövningar i sina egna verksamheter, så att alla sjuksköterskor får möjlighet till praktisk övning.

Material som kan skrivas ut för att skapa en egen pärm för scenarioövningar på varje verksamhet:

Försättsblad scenarioövningar
Instruktioner scenarioövningar
Flödesschema för klinisk undersökning
Scenarioövning 1 Bröstsmärta
Scenarioövning 2 Anafylaxi
Scenarioövning 3 KOL
Scenarioövning 4 Kramper
Scenarioövning 5 Intoxikation

___________________________________________________________________________

Coronapandemi - scenarioövningar

Det är viktigt att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande coronavirus under scenarioövning. Det är även viktigt att ni stämmer av i er egen verksamhet vad som gäller för fysiska träffar och scenarioövning just hos er, och anpassar scenarioövningen utifrån det. 

Svenska rådet för hjärt-lungräddning har tagit fram rekommendationer och tips för säker utbildning i hjärt- lungräddning inom hälso- och sjukvården under pandemin, dessa kan vara till god hjälp vid planering av scenarioövningar och finns att ta del av på www.hlr.nu

____________________________________________________________________________________

Film - hur håller man i en scenarioövning? 


Senast uppdaterad: 2022-12-06 13:33