Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utbildning

Samverkande sjukvård har utsett coacher med särskilt ansvar för Samverkande sjukvårds frågor i de olika verksamheterna. Samverkanscoachernas roll är också att hjälpa till med att nya medarbetare i sina verksamheter får den information och utbildning de behöver för att utföra uppdrag.

möte.jpg

 

Grunderna inom Samverkande sjukvård är de fyra uppdragsformerna 1177-uppdrag, Assistansuppdrag, IVPA-uppdrag och MÄVA-direkt. Coacherna ansvarar för att nya medarbetare känner till uppdragsformerna och vad de innebär för den egna verksamheten. Coacherna ser också till att nya medarbetare får information om praktiska frågor som hur statistikblanketten blankett B fylls i, var man hittar kontaktuppgifter till andra verksamheter samt interna rutiner och riktlinjer på den egna arbetsplatsen.

När arbetsuppgifter förändras och nya tillkommer behövs också ny kunskap. En viktig del av Samverkande sjukvårds verksamhet är att underlätta för medarbetarna att tillskansa sig rätt kompetens. Kunskap behöver också underhållas och det är därför viktigt att repetera viss utbildning. Samverkande sjukvård har tagit fram en ny utbildningsstrategi som bygger på att varje kommun har tillgång till egna S-HLR-instruktörer som kan utbilda nya medarbetare samt hålla repetionsutbildningar och uppdatera befintlig personal. Samverkande sjukvård arrangerar utbildning i behandlingsriktlinjerna fyra gånger per år där instruktör från ambulansverksamheten håller i utbildningen.


Senast uppdaterad: 2023-11-29 13:43