Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vänersborg startar med Samverkande sjukvård

1 april 2020 startar Vänersborgs kommun med samverkansuppdrag

facilitering.jpg

Tips: Reportage i Vänersborgaren den 22 april 2020 (bläddra till s 10)

 

Under mars månad har medarbetare från hemsjukvården i Vänersborg, ambulansen i Trollhättan och Vänersborg, Vårdcentraler i Vänersborg, Jourcentralen i Trollhättan, 1177 vårdguiden på telefon, Närsjukvårdsteamet i Fyrbodal och MÄVA träffats och diskuterat hur samverkan mellan de olika vårdverksamheterna i Vänersborg kan bli ännu bättre.

 

I dag, 1 april, startar Vänersborg med samverkansuppdrag enligt samverkande sjukvårds modell.

 

"Vi möter framtiden tillsammans och vi är glada att Vänersborg som vår andra trestadskommun nu är klara för start", säger projektledare för Samverkande sjukvård Maria Klingberg.

 

Precis som Uddevalla kommun som startade 2018 är alla samverkansformer utom IVPA-uppdrag (I Väntan på Ambulans) aktuella, beroende på närheten till akutsjuhus.

 

"Vår förhoppning är att konceptet ska fungera lika bra i Vänersborg som i de övriga 13 kommunerna som är med. Det innebär att patienterna ska kunna få hjälp från fler håll och under fler timmar av dygnet, att fler ska kunna få bedömning och vård hemma och därmed slippa uppsöka akuten, och att medarbetarna i de olika verksamheterna hittar varandra och skapar nya vägar för samverkan", säger Maria.


Senast uppdaterad: 2020-04-01 08:41