Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samverkande sjukvård vinnare av priset Årets Brobyggare!

Under Vårdarenan 2020, som i år fick hållas digitalt på grund av risk för smittspridning av Covid19, delades priset Årets Brobyggare ut för andra året i rad. Och som vinnare presenterades Samverkande sjukvård!

Priset Årets Brobyggare är ett initiativ för att uppmärksamma vikten av gott samarbete i vården till nytta för patienten. Priset ska uppmärksamma och belöna insatser som främjar samverkan mellan såväl olika yrkesgrupper som huvudmän och understryker vikten av teamarbete mellan alla relevanta hälso- och sjukvårdsprofessioner och patienter och närstående.

Bakom priset står Fysioterapeuterna, Sveriges Arbetsterapeuter, Sveriges Farmaceuter, SRAT, Svensk Sjuksköterskeförening, Sveriges Läkarförbund och Dagens Medicin. Riktig prisutdelning planeras ske vid senare tillfälle.

Juryns motivering ”För att med en mångfald av aktörer på lika villkor gjort mer med befintliga resurser och lyckats överbrygga organisatoriska mellanrum. Årets brobyggare har fört vården närmare invånarna med imponerande förutsättningslöst och förstående samarbete och personens bästa i fokus.”

Grattis till priset alla ni som på olika sätt bidrar till samverkan mellan vårdaktörer i Fyrbodal och Lilla Edet! Tillsammans gör vi skillnad!


Senast uppdaterad: 2020-03-23 13:48