Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Dals-Ed med i Samverkande sjukvård

Måndagen den 4 december går Dals-Eds kommun med i Samverkande sjukvård. Kerstin Iresjö är enhetschef på hälso- och sjukvården i Dals-Ed. För henne är det självklart att kommunens sjuksköterskor ska hjälpa till när de kan.

”Vi kan hjälpa till så att det blir kortare väntetid för akut sjuka patienter”, säger Kerstin.

För en sjuksköterska som jobbar inom hemsjukvården kan uppgiften att ha hand om larmtelefonen kännas obekväm till en början. Coachen Christina Larsson har tidigare jobbat på ambulansen och kommer att kunna stötta sina kollegor i den nya rollen.

”Nu när kommunens sjuksköterskor och sjuksköterskor från ambulansen ska samarbeta ännu närmare är det viktigt att vi har en gemensam utgångspunkt och det tycker jag att vi har fått under utbildningsdagarna. Det är klart att vi ska använda de samlade sjukvårdsresurserna på bästa sätt, det här blir en trygghet för invånarna i Dals-Eds kommun”, säger Christina.

”Vi är så förberedda som vi kan vara inför den här starten och nu har våra sjuksköterskor den utrustning och utbildning som behövs för de här akuta uppdragen”, säger Kerstin.

 Även hemtjänstens personal har delvis fått nya möjligheter i och med starten med Samverkande sjukvård.

”Vår personal kommer att ha större möjlighet att kontakta kommunens sjuksköterska för ett hembesök hos en brukare som har blivit sämre och där vi är osäkra på om personen behöver uppsöka vård akut eller inte”, säger Maria Fryckberg, chef för hemtjänsten Dals-Ed.


Senast uppdaterad: 2018-04-17 15:02