Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Visit day 2016

Marith Hesse, Ordförande NU-sjukvården inleder Visit Day i Trollhättan den 27 oktober 2016 med att säga att hon för några år sedan var skeptisk. Skulle Samverkande sjukvård bli en skrivbordsprodukt som inte fick någon reell nytta för patienterna?

Visit day, bilder på mingel

− I dag är jag hyfsat insatt. Jag har varit ute i verksamheterna och ser att Samverkande sjukvård gör skillnad. Jag är nästan helt såld, men inte köpt, säger Marith som berättar att hon bland annat följt med Mobila vårdteamet i Uddevalla på hembesök hos patienter som har haft svårt att själva ta sig till vårdcentralen.

− Jag blir varm i själen och väldigt stolt över det arbete som görs när jag ser vilken skillnad det gör för de här patienterna i praktiken. Att prata om samverkan är lätt, men det kräver bra struktur, bra organisation oh kompetenta och trygga medarbetare för att få det här att fungera, säger Marith.

De utmaningar som vården står inför med åldrande befolkning och ett större gap mellan intäkter och kostnader kräver att vårdresurserna används på bästa sätt säger Marith.

− Om fler kommuner väljer att gå med i Samverkande sjukvård blir vi starkare och jag tror att det behövs om vi fortsatt tror på en jämlik vård, säger hon.

Innan det är dags för mässans besökare att gå runt till de olika borden för att prata mer med personal från 1177, Mäva, hemsjukvård, Mobila vårdteamet i Uddevalla och Ambulansen drar Projektledare Maria Klingberg en bakgrund till Samverkande sjukvård och beskriver i korthet de olika utvecklingsprojekt som bedrivs.

­− I dag vill vi inte bara visa upp vår verksamhet, utan vi vill också skapa dialog. Vi tror på det här och välkomnar både er som kommer från närområdet men också våra besökare från Öckerö och Blekinge som har kommit hit. Ta chansen att ställa frågor till experterna som är här idag, sjuksköterkorna som jobbar med de här samverkansuppdragen, och kom med era synpunkter, säger Maria.

Om Visit day

Inbjudna till Visit day var vårdgivare i kommuner som ännu inte är med i Samverkande sjukvård. Både tjänstemän, politiker och vårdpersonal var välkomna. Syftet med Visit day var att visa på den verksamhet som bedrivs inom ramarna för Samverkande sjukvård samt att skapa dialog med besökarna. Hur kan vi utveckla samverkan ännu mer?

Tankar från besökare, ett urval som landade i vår dialoglåda:

”Jag är mycket stolt över vår Samverkande sjukvård”

”Jag som politiker tycker Samverkande sjukvård är ett jättebra verktyg för nära vård och jämlik hälsa. Ser även att det är ett rekryteringsinstrument i jakten på personal. Utveckla mer!”

”Jag har pratat med läkare ur Mobila vårdteamet. Det låter väldigt spännande. Tycker detta med minimässa var ett mycket bra koncept.”

”Jag som politiker tycker det är mycket viktigt att få med Bengtsfors, Ed, Orust och Lysekil i det här Samverkande sjukvård. Långa transporter och långt till sjukhus. Här borde effekten vara störst.”


Senast uppdaterad: 2018-03-14 11:18