Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Utveckling

Samverkande sjukvård utvecklas hela tiden. Grunden i modellen är samverkansformerna som verksamheterna gemensamt har utarbetat. När de olika vårdorganisationerna kommer varandra närmare upptäcks fler samverkansområden och nya vägar till samarbete. Ny teknik utvecklas och ger nya möjligheter till samverkan.

Digitala vårdmöten - pilot i Lysekil

Hemsjukvården i Lysekil och Närhälsan Lysekil vårdcentral använder ny teknik i ett projekt för att förbättra tillgängligheten till läkare för sina hemsjukvårdspatienter. Tillsammans med sjuksköterska ska hemsjukvårdspatienter få möjlighet att träffa sin doktor i ett videosamtal. Målet framöver är att även anhöriga ska kunna bjudas in att delta i videosamtalet. Mer information.

Utveckling av samverkansuppdrag

Uppföljning av statistik tillsammans med patientenkäter och ett nära samtal med medarbetare och chefer i de verksamheter som berörs ger en bra bild över hur verksamheternas och patienternas behov förändras över tid. Korta beslutsvägar underlättar möjligheten att vidareutveckla samverkansuppdragen så att de fortsätter att vara till nytta för patienten.

GPS-positionering av kommunsjuksköterska

Operatören på SOS Alarm som får ett prio 1 larm som lämpar sig som ett IVPA-uppdrag bedömer först om det finns en tidsvinst för patienten att larma kommunens sjuksköterska. Tack vare GPS-tekniken kan operatören snabbt se var kommunens sjuksköterskor befinner sig i förhållande till ambulans. Appen OptiRes började utvecklas under år 2016 och används nu vid IVPA-uppdrag. 

Film om IVPA-uppdrag


Senast uppdaterad: 2018-02-01 08:54