Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd för samverkan

Vill ni testa något nytt?

Samverkan2.png

 

Vi uppmuntrar till samverkansaktivitet! Om ni vill prova ett nytt arbetssätt, eller har en aktivitet som uppmuntrar kontakt och samverkan mellan olika verksamheter kan ni ansöka om stöd från Samverkande sjukvård.

Det ni behöver göra:

  • Planera för en samverkansaktivitet som involverar minst två olika verksamheter i Fyrbodal eller Lilla Edet (till exempel kommun och ambulans, eller vårdcentral och 1177 vårdguiden på telefon).
  • Skriv en ansökan med en kortfattad beskrivning av aktiviteten, vad målet är med det och hur det kommer att genomföras. Skicka in er ansökan senast 15 november på max 1 A4 sida till maria.e.klingberg@vgregion.se

Det här kan ni få:

  • Ekonomiskt stöd på 10 000 kronor kan sökas för samverkansaktivitet med uppstart under nästföljande år.
  • Samverkande sjukvård står till tjänst med kommunikationsinsatser och stöttning i form av hjälp med planering och upplägg av projekt som fått sin ansökan beviljad.

Exempel: 

Svårt att komma på samverkansaktivitet? 

Gemensam föreläsning, teambuildingsaktivitet eller utbildning som flera verksamheter har nytta av och som kan leda till ökad samverkan, nya arbetssätt eller uppstart av gemensamt projekt. Pengarna kan sökas till lokal, föreläsare, fika, lunch eller andra kringkostnader.

Samverkande sjukvårds operativa samverkansgrupp med representanter från de olika verksamheterna tar beslut om samverkansstöd under december månad.

Vi ser fram emot att stötta kommande samverkansaktiviteter!


Senast uppdaterad: 2021-11-15 10:55