Snabbare, tryggare, säkrare och närmare

 

Sjuksköterskor samverkar för att hitta snabbaste, tryggaste, säkraste och närmaste vården för patienten.  

Aktuellt

 

 • Ny medarbetare sökes

  03 oktober 2017

  Samverkande sjukvård söker ny medarbetare (Vårdutvecklare) som vill vara med och utveckla nuvarnade och framtida projekt. Ansökning senast 13 oktober. Länk till annonsen ...

 • Orust med i Samverkande sjukvård

  Orust utökar samarbetet - nu med i Samverkande sjukvård

  05 april 2017

  Orust kommun med i Samverkande sjukvård som kommun nummer nio

 • Verksamhetsberättelse

  08 mars 2017

  Verksamhetsberättelserna för Samverkande sjukvård och Mobila vårdteamet i Uddevalla för 2016 är nu klara och finns att läsa på följande länkar: Samverkande sjukvård Mobila vårdteamet   ...

 Samverkande sjukvård i verkligheten  Monika Bondesson om 1177-uppdrag   Mobil närvård
    Sjuksköterska på hembesök
I serien Samverkande sjukvård i verkligheten berättar sjuksköterskor från hemsjukvården, ambulansen, MÄVA (NU-sjukvårdens medicinska äldrevårdsavdelning) och vårdcentraler om hur de genom att samverka med varandra kan ge patienter vård på rätt vårdnivå så nära deras hem som möjligt. De olika vårdgivarna inom Samverkande sjukvård ber varandra om hjälp genom att ge uppdrag till varandra. Sjuksköterskor på 1177 Vårdguiden på telefon ger 1177-uppdrag till sjuksköterskor i hemsjukvården och ambulansen. Monika Bondesson är chef för 1177 Vårdguiden i Västragötalandsregionen och berättar här om betydelsen av 1177-uppdrag.  År 2017 är ett spännande år för den Mobila närvården inom Samverkande sjukvård. Mobila vårdteamet i Uddevalla fortsätter sin verksamhet. Nytt team har startat på Orust och mer är på gång i närområdet. Mer information om hur vårdteamen kommer att se ut kommer framöver. Följ utvecklingen här.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Samverkande sjukvård är en arena för utveckling. Det är också en mötesplats och en arbetsmodell med syfte att tillvarata de samlade sjukvårdsresurserna i närområdet på bästa sätt. När patienten möter rätt vårdnivå blir vården snabbare, tryggare och säkrare.

Ofta blir vården också närmare. I stället för att patienten snurrar runt i vården i sitt sökande efter hjälp ser vi till att hänvisa till rätt ställe direkt. Ofta behöver vi hjälpas åt för att göra den första bedömningen. Därför samarbetar både den kommunala hälso- och sjukvården, 1177 Vårdguiden, ambulansverksamheten och MÄVA, NU-sjukvårdens medicinska äldrevårdsavdelning. Tillsammans ser vi till att vården blir effektivare.

För närvarande bedrivs Samverkande sjukvård i Strömstad, Tanum, Sotenäs, Munkedal, Färgelanda, Mellerud, Åmål, Lilla Edet och Orust. Samtal förs med övriga kommuner inom Fyrbodal. 


uiqt|wB&jw5rwpiv{{wvH%vozmoqwv5{mjw5rwpiv{{wvH%vozmoqwv5{m