Snabbare, tryggare, säkrare och närmare

 

Sjuksköterskor samverkar med varandra för att hitta snabbaste, tryggaste, säkraste och närmsta lösningen för patienten.  

Aktuellt

 

 Samverkande sjukvård i verkligheten  Monika Bondesson om 1177-uppdrag   Mobil närvård
    Sjuksköterska på hembesök
I serien Samverkande sjukvård i verkligheten berättar sjuksköterskor från hemsjukvården, ambulansen, MÄVA (NU-sjukvårdens medicinska äldrevårdsavdelning) och vårdcentraler om hur de genom att samverka med varandra kan ge patienter vård på rätt vårdnivå så nära deras hem som möjligt. De olika vårdgivarna inom Samverkande sjukvård ber varandra om hjälp genom att ge uppdrag till varandra. Sjuksköterskor på 1177 Vårdguiden på telefon ger 1177-uppdrag till sjuksköterskor i hemsjukvården och ambulansen. Monika Bondesson är chef för 1177 Vårdguiden i Västragötalandsregionen och berättar här om betydelsen av 1177-uppdrag.  År 2017 blir ett spännande år för den Mobila närvården inom Samverkande sjukvård. Mobila vårdteamet i Uddevalla fortsätter sin verksamhet. Nytt team på Orust med start i början av året. Ansökningar har gjorts för ett flertal kommuner inom Fyrbodal. Mer information om hur vårdteamen kommer att se ut kommer framöver. Följ utvecklingen här.

Tillsammans gör vi skillnad!

 

Samverkande sjukvård är en arena för utveckling. Det är också en mötesplats och en arbetsmodell med syfte att tillvarata de samlade sjukvårdsresurserna i närområdet på bästa sätt. När patienten möter rätt vårdnivå blir vården snabbare, tryggare och säkrare.

Ofta blir vården också närmare. I stället för att patienten snurrar runt i vården i sitt sökande efter hjälp ser vi till att hänvisa till rätt ställe direkt. Ofta behöver vi hjälpas åt för att göra den första bedömningen. Därför samarbetar både den kommunala hälso- och sjukvården, 1177 Vårdguiden, ambulansverksamheten och MÄVA, NU-sjukvårdens medicinska äldrevårdsavdelning. Tillsammans ser vi till att vården blir effektivare.

För närvarande bedrivs Samverkande sjukvård i Strömstad, Tanum, Sotenäs, Munkedal, Färgelanda, Mellerud, Åmål, och Lilla Edet. Samtal förs med övriga kommuner inom Fyrbodal. 


uiqt|wB&jw5rwpiv{{wvH%vozmoqwv5{mjw5rwpiv{{wvH%vozmoqwv5{m