Som att vara på sjukhus - fast hemma

 

I mitten av januari började Barbro att må dåligt. Hon och maken bor i utkanten av Uddevalla, men så har de en lägenhet i Lysekil också, och det var i den kommunen som Barbro först vände sig till vårdcentralen.

 Barbro

Barbro klarade sig hemma tack vare Mobila vårdteamets insatser.

 

– Jag blev så konstigt sjuk och förstod inte vad det var. När det hade gått en vecka vände jag mig till vårdcentralen, men de konstaterade bara att det var influensa och sa att jag skulle åka hem igen, säger Barbro.

Hem åkte hon, men bättre blev hon inte. Snarare sämre.

– Vi åkte till Kavlanda där vi bor och det gick några dagar till. Jag kunde inte äta och knappt dricka, jag bara låg. Inte orkade jag någonting, och det var lite bekymmersamt. Allt smakade konstigt. Jag blev helt enkelt jättesjuk.

Barbro ringde till vårdcentralen i Uddevalla för råd.

– Jag ringde upp och berättade hur det var, och då sa de att mobila vårdteamet skulle ta kontakt med mig, vilket de också gjorde. Och det var ju helt fantastiskt. Jag kände till att de fanns, men inte mer än så. Istället för att åka till akuten på NÄL, och det hade jag aldrig orkat, så kom de hit och undersökte mig. Jag behövde inte åka någonstans. Jag låg där inne i min säng när de kom, och det var som om vårdcentralen kom hem till mig, de hade stora väskor och grejer med till. Till och med en droppställning fick jag. Faktiskt var det som att ligga på sjukhus fast hemma.

På grund av uttorkning sattes dropp som fick vara kvar under helgen. Mobila vårdteamet ordnade då så att kommunens sjuksköterskor kom och hjälpte henne under helgen. På måndagen var hon återigen Mobila vårdteamets patient.

– Det kändes så personligt och de var så glada och pigga. Det verkade som om de tyckte om att jobba såhär, att det var roligt. På en vårdcentral kändes det nästan som om man besvärade, det här var ett helt annat bemötande. Jag var förvånad. Går du till vårdcentralen har du tio minuter på dig, men här, de satt ned och vi pratade, det var jättebra för då hann man fråga. För ibland är det så att man kommer på frågor efteråt. Det var god vård!

uiqt|wB&uizqi5m5stqvojmzoH%vozmoqwv5{muizqi5m5stqvojmzoH%vozmoqwv5{m